21
mai

«Hva vil Gud gjøre i Bryne?

   Posted by: reidar   in Meninger om mangt

Overskriften er ikke min egen. Jeg har tatt den fra websidene til Jærbladet 27. april i år. Avisen hadde hentet den fra Bedehuskirken som skulle ha to samlinger med nettopp det spørsmålet som emne. Det vakte tydelig nok nysgjerrigheten til en av avisens journalister. Hos meg vakte det glede allerede før jeg kom til avisens intervju med pastor Thomas Rake.

Glede nr. 1: Kan gledesgrunnen være at noen blant oss lengter etter å se menigheter som setter det som er utenfor kirkens fire vegger, i fokus (ikke de synlige veggene, men de som rammer inn alt internt liv, det være seg i alt fra søndagens stor-samling til ukedagens smågruppe).

Ikke det at det indre liv ikke er viktig. Det er viktig. Vi taler og skriver om menighet, å plante menigheter, å bygge menighet‚ om kirkevekst, om sunne menigheter (og medisin for syke menigheter, kanskje foreskrevet av Dagens menighetsdoktorer?).

Og jeg sier igjen: Dette er viktig. Men det må være tillatt å minne om ham som sa at han ville bygge sin menighet. Visst bruker han mennesker i det arbeidet. Men la oss ikke bli så opptatt av vårt byggearbeid, våre flotte planer og metoder, at vi kommer i veien for den store byggmesteren.

For selv det «viktige» kan noen ganger fylle tanke og sinn så mye at det skyver det like viktige eller viktigere ut over sidelinjen. «Mange kristne kyrkjelyder, oss sjølv óg, blir fort sjølvsentrerte», sa Rake til Jærbladet. «Det vil me ikkje skal skje, og difor er det tid for å tenkje annleis».

Glede nr. 2: Noen vil kanskje tenke at svaret på hva Gud vil gjøre i Bryne, er gitt. Det er ikke nødvendig med noe møte for å svare på det. Vi har å gjøre med en Gud «som vil at alle mennesker skal bli frelst». Det er alt vi trenger å vite. Men er det alt? Er det f.eks. alt vi ber om i de tre første bønnene i Fadervår – Guds navn æret, Guds rike kommet nær, Guds vilje realisert som i himmelen så og på jorden (i Bryne).

Rake svarte Jærbladet: «Kristne og kristne organisasjoner er, naturleg nok, opptatt av frelsa til mennesket. Ikkje noko gale i det. Men me er opptekne av meir enn det – og vi trur at Gud er opptatt av meir enn det». «Som Brynes ve og vel»? spør journalisten, og får et «absolutt» til svar. En menighet som tenker slik, blir til glede både for Gud og mennesker.

Takk Jærbladet! Takk Bedehuskirken! Gud velsigne Bryne!

Trykt som I Fokus i Dagen 21. mai 2015

Tags: , , , ,

This entry was posted on torsdag, mai 21st, 2015 at 10:43 and is filed under Meninger om mangt. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment