29
jan

Ja til dåp

   Posted by: reidar   in Anmeldelser

Paul Leer-Salvesen:
Et ja/Eit ja
IKO-forlaget 2. utg. 2013
Mykbind 2×63 sider

Paul Leer-Salvesen har skrevet en liten bok om dåp. Jan Tislevoll har oversatt den til nynorsk. Forlaget har samlet de to bøkene i en dobbeltbok, bokmål sett fra den ene siden, nynorsk om en snur boken og begynner med den andre forsiden. Idéen er utmerket og hele bokens design er tiltalende enten en sier «Et ja» til den eller «Eit ja».

Leer-Salvesen regner med at den som begynner å lese boken, i det minste må være interessert i å vite mer om kristentro. For noen som en gang ble døpt, kan det dreie seg om å vite mer om hva det skulle bety. Den gruppen lesere som kanskje er den mest aktuelle, er unge som vurderer konfirmasjon og dermed dåp for å være med på det. Jeg vil tro at denne boken vil ha sin største misjon nettopp blant slike og være et kjærkomment redskap for prester og kateketer som får veilede dem.

Forfatteren har valgt å bruke Den norske kirkes dåpsritual som disposisjon. Ledd for ledd siteres og forklares og forkynnes av en som både kjenner stoffet og skriver godt. Det er Dnk’s dåpsforståelse som er saken, men vi får også små, vennlige, ikke-polemiske sideblikk som illustrerer at andre kirker tenker annerledes om en del spørsmål.

Trykt i Dagen 23. januar 2014

Tags: ,

This entry was posted on onsdag, januar 29th, 2014 at 12:35 and is filed under Anmeldelser. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment