2
jan

Liten bok om stort emne

   Posted by: reidar   in Anmeldelser

Jens Oscar Jensen og Nicolai Strøm-Olsen (red.)
Dialog er svaret på alt
Frekk Forlag 2013
Mykbind 96 sider

Boken er et samarbeidsprosjekt mellom Samarbeidsrådet for Tros- og Livsynssamfunn (STL) og forlaget. De har samlet seks artikler som alle handler om dialog eller rapporterer om høyst forskjellige dialogprosjekt eller forsøk. Allerede i en lederartikkel av forlagets redaktør, Strøm-Olsen, problematiseres tittelen på boken: «Ofte får man inntrykk av at dialog er et bekvemt svar hver gang det oppstår et problem eller en spenning i vårt mangfoldige og flerkulturelle samfunn. Så enkelt er det ikke».

Dialogforsker Helge Svares bidrag, «Du skal ikke tvinge til dialog», er et grundig bidrag om dialogens grenser. Av de andre artiklene vil jeg spesielt anbefale Anne Sender og Jensen: «En fredsoppskrift?» Mange av Dagens lesere har vært engasjert av kristendommens stilling i skolen. Da kan det være ekstra nyttig å lese om det artikkelforfatterne kaller «kampen for livssynsundervisningen i skolen» og se og forstå hvordan denne kampen tar seg ut fra den andre siden. Det handler om STL og mener at rådets arbeid har ført til «at Norge er preget av få konflikter mellom tros- og livssynssamfunn».

Denne lille boken har fått en vakker og spennende grafisk utforming som gjør det fristende å blade i den og plukke opp «gullkornene».

Trykt i Dagen 2. januar 2014

Tags: , ,

This entry was posted on torsdag, januar 2nd, 2014 at 14:17 and is filed under Anmeldelser. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment