18
jul

Millionær i forkledning

   Posted by: reidar   in Meninger om mangt

Jeg har sett ”Millionær i forkledning” i kveld. Det har jeg gjort noen ganger. Noen av programmene jeg har sett har vært fra Amerika, andre fra England. Det er flott å se millionærer som setter av tid til å gå inn i forhold og miljøer som ligger milevidt fra det de er vant til og bevege seg fra samfunnets solside til skyggesiden. Men der er et par-tre andre ting som slår meg:

  1. Der er utrolig mye nød og elendighet i verden og forferdelig mange mennesker som lider – ikke bare i fattige land i andre verdensdeler, men også i vårt vestlige og moderne samfunn.
  2. Der finnes på samme tid mange (ikke så mange som trenges, men likevel) gode mennesker som gjør en hjertevarm innsats, ofte under krevende forhold og med sparsomme ressurser. ”Er de kristne?” spør du kanskje. Noen ganger absolutt, andre ganger slett ikke, atter andre ganger ikke godt å si. Men poenget her er ganske enkelt: ”Takk Gud, for alle gode mennesker!”
  3. Siste poeng: Ikke fortell meg at det ikke kan gjøres mye godt med penger – og gjerne mange penger. Og når de deles ut med så mye omtanke som her, er der alle sjanser for at de blir vel brukt. «Takk Gud, for rause (og rike) mennesker!»

OK, programmene er sikkert sentimentale, men er du alene når du ser dem, trenger ingen se at tørker en tåre eller to under sluttscenene.

18. juli 2012

This entry was posted on onsdag, juli 18th, 2012 at 22:13 and is filed under Meninger om mangt. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment