21
jun

Inspirasjon til et rikere liv

   Posted by: reidar   in Anmeldelser

Max Lucado:
Grensesprengende liv
Hermon Forlag, 2011
Innb. 194 sider

Max Lucado går direkte på sak. Fra første stund vender han seg rett til leseren: Uansett skiftende forhold – ”du har et liv. Du ba ikke om å få det, men du har fått det. En første dag. En siste dag. Og noen tusen der imellom. Du har fått et vaskeekte menneskeliv. Du har fått ditt liv.” Og det er unikt. Bokens store utfordring er å leve det livet slik at det gjør en positiv forskjell. Forfatteren fabulerer om hvor mye godt som kan skje om kristne mennesker – så mange som mulig – stadig finner konkrete måter til å tjene Gud ved å tjene sine medmennesker.

Alle de seksten kapitlene tar utgangspunkt i de første kapitlene i Apostlenes gjerninger. De krydres med historier om hva og hvordan mennesker i historie og nåtid har praktisert nestekjærlighet. Det er spennende og utfordrende lesning. For å hjelpe leserne alene eller sammen med andre til dypere forståelse og konkrete handlinger er boken også forsynt med ”Rettledning for samtale og handling” med både samtalespørsmål og praktiske forslag for hvert av kapitlene. Den har jeg av gode grunner ikke testet – da hadde anmeldelsen måtte utsettes en god stund.

I siste kapittel sier Lucado at der er mange gode grunner til å hjelpe mennesker i nød. ”Men for en kristen er det ingenting som er høyere enn dette: Når vi elsker trengende mennesker, elsker vi Jesus.” Og til avslutning: ”Ingen av oss kan hjelpe alle. Men alle kan hjelpe noen. Og når vi hjelper dem, tjener vi Jesus. Hvem vil gå glipp av en sjanse til å gjøre det?”

På omslaget våger forlagssjef Svein Andersen seg til å si at ”dette er den viktigste boken Max Lucado har skrevet”. Det kan ikke jeg bedømme; Lucado har visst skrevetover femti bøker, og dette tror jeg er den eneste av dem jeg har lest. Men det er en inspirerende og lettlest bok om et viktig emne. Forlaget lover pengene tilbake til lesere som ikke liker boken. Den garantien kommer neppe til å bli brukt.

Trykt i Dagen 21. juni 2012

Tags: ,

This entry was posted on torsdag, juni 21st, 2012 at 09:27 and is filed under Anmeldelser. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment