6
okt

Start på nytt

   Posted by: reidar   in Anmeldelser

Kai A. Johansen:
Restart
Hermon Forlag, 2011
Hft. 142+65 sider

Jeg er ikke den store dataspesialisten, men jeg har lært at det første jeg skal prøve hvis PCen eller noen av programmene på den lager trøbbel, er å bruke kommandoen for ”Start på nytt”. Det funker nesten alltid.

Pastor i Sørlandskirken, Kai A. Johansen, har funnet at restart kan være en nøkkel for et bedre og rikere liv på nesten ethvert område. I en høyst personlig bok tar han utgangspunkt i eget liv og ekteskap. Han måtte revurdere sitt eget forhold til kona. Restart-prosessen skildrer han som fire skritt: ”Jeg måtte innrømme situasjonen”, ”Jeg søkte forsoning, ikke å vinne en rettssak”, ”Jeg startet en forandringsprosess, ikke et skippertak” og ”Jeg fortsatte selv om jeg mislyktes av og til”. Under tredje punkt er et spesielt fint avsnitt om å kvitte seg med dårlige vaner og øve seg i gode.

Johansen utdyper emnet i flere kapitler inkludert en summering i ”Restart for Dummies”. Kapitlene som så følger, handler om en rekke livsområder hvor forfatteren mener restart kan hjelpe den enkelte til komme seg på rett vei etter å ha kommet ut av kurs: i relasjoner, i hjemmet (skrevet av Stina Johansen), i forholdet til Gud, i din økonomi, i ditt oppdrag. Et siste kapittel handler om restart i menigheten og er rettet til ledere.

Jeg tror denne boken kan bli til hjelp for mange. Den er velskrevet. Det er lett å se at forfatteren er predikant og flink til å formidle det han har på hjertet til sine tilhørere. Gode illustrasjoner og formuleringer er der mange av.

Ellers er der en spesiell finesse med denne boken. I siste kapittel oppfordres menighetsledere til å fordype seg i Apostlenes gjerninger. Etter forfatterens tekst følger 65 sider med hele Apostlenes gjerninger og med plass til egne notater på halvdelen av hver side. Med den måten boken er heftet, trengs det to hender bare for å holde den åpen. Å skulle skrive i den er praktisk talt umulig.

Trykt i Dagen 6. oktober 2011

Tags: ,

This entry was posted on torsdag, oktober 6th, 2011 at 09:54 and is filed under Anmeldelser. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment