5
jun

Guds tid for Argentina

   Posted by: reidar   in Reportasjer/intervjuer

(2003)  ”Argentina, Es Tiempo de Dios Para Ti!” – ”Argentina, det er Guds tid for deg!” I én uke ble budskapet proklamert fra landsende til landsende i det store, kriseherjede landet på sørspissen av Sør-Amerika. Visjonen er å se en hel nasjon nådd for Gud.

Argentinas 24 provinser

Argentinas 24 provinser

Lørdag 25. oktober var målet å reise en baldakin av bønn over landet. I alle de 24 provinsene samlet lokale kristne seg sammen med delegasjoner fra en rekke land for på samme tid å proklamere Guds tid for Argentina. I uken som fulgte, kom delegasjoner fra alle provinsene og gjestene fra utlandet sammen i Mar del Plata for å forsterke proklamasjonen og bønnen.

Arkitekten bak fremstøtet, Ed Silvoso i Harvest Evangelism, brukte åpningshelgen i millionbyen Rosario. Lørdag kveld var området rundt det store frihetsmonumentet i byen midtpunkt, ikke bare for den lokale markeringen av bønnen for nasjonen, men for flokkene som var sammen i alle provinsene. Ved hjelp av fjernsyn knyttet Silvoso og pastorene i Rosario landet sammen til ett stort bønnemøte – felles bot, felles bønn, felles proklamasjon, felles lovsang og tilbedelse.

I dagene som fulgte kom rapportene fra provinsene. De fleste handlet om en sterk opplevelse av Guds nærvær, mange om frelse og helbredelser. En av provinsene hadde ikke hatt regn på sju måneder, men fikk det denne lørdagskvelden under bønnen.

Grepet av Guds hånd

– Mens jeg ba, så jeg Guds hånd, fortalte Harold Caballeros fra Guatemala den flere tusen mennesker store forsamlingen på åpningsmøtet i Mar del Plata. – Jeg ble forundret. En av Guds fingre dekket Ildlandet og Santa Cruz, den andre dekket fra Mendoza til Juiuy, en tredje berørte Formosa og Misiones, en fjerde rørte Mar del Plata og Buenos Aires og den femte dekket Cordova og La Pampas.

Ruth og Ed Silvoso omgitt av representanter fra alle provinsene i Argentina

Ruth og Ed Silvoso omgitt av representanter fra alle provinsene i Argentina

– Men det som virkelig var forunderlig, var at på et øyeblikk lukket hånden seg, og Gud tok denne nasjonen i sin hånd og sa: ”Jeg har grepet den, og jeg vil ikke slippe den.” Gud er ikke et menneske så han skulle lyve, heller ikke et menneskebarn så han skulle angre. Han har sagt det, og han vil gjøre det. Han har denne nasjonen i sin hånd.

Gjør nasjoner til disipler

Ed Silvoso er kjent i mange land som argentineren som inspirerer til å innta byer for Gud. Strategien han har utformet, kalles bønneevangelisering. Den bygger på erfaringene fra en rekke argentinske byer – først Resistencia, siden den ene byen etter den andre. Mar del Plata er merket av strategien. Menigheten i byen – for de mange forsamlingene ser seg selv som én menighet – vokser raskt og øver stadig større innflytelse på byen. På samme møtet som Caballeros talte, var ordføreren til stede og ble velsignet og bedt for. Han annonserte at han har åpnet et kontor i rådhuset for de evangeliske pastorene!

– Men Gud ledet meg til å studere misjonsbefalingen igjen, forteller Silvoso. Visst står det i Bibelen om byer som ble inntatt. Visst ble det plantet menigheter. Men misjonsbefalingen handler om folkeslag – nasjoner i de fleste engelske oversettelsene. Det er nasjoner Jesus befaler skal gjøres til disipler, hevder Silvoso og viser til hvordan dette ordet går igjen like til Åpenbaringen forteller oss om nasjonene som skal bære sine skatter inn i det nye Jerusalem.

– Jeg har aldri vært mer opprømt i løpet av mine 46 år i tjenesten, sa Silvoso før uken i hjemlandet. – Jeg ble kalt da jeg var 13 år, og så langt jeg minnes har jeg alltid som evangelist vært involvert i at ”noe” har blitt forvandlet: mine venner, skolen min, en landsby og til slutt en by, men nå gir vi oss i kast med en hel nasjon, og det som gjør det enn mer spennende, er at det begynner å skje.

Trykt i Magazinet 14. november 2003

Dette er 1. av fire artikler om bønneevangelisering i Argentina i 2003.
Les også:
2.  Tror på ny reformasjon i Latin-Amerika
3.  Bønnering reiste byen fra ruin
4.  Kystby badet i bønn

Tags: , ,

This entry was posted on fredag, juni 5th, 2009 at 20:53 and is filed under Reportasjer/intervjuer. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment