Mål: Forbønner for hvert eneste hjem

(2000)  Lørdag 2. september – morgen: Skydekket hang tungt over San Francisco Bay og det var regn i luften da vi og antakeligvis fire tusen andre kristne var på vei mot byen som har gitt the Bay navnet. Det var ikke det normale været for årstiden. Gårsdagen var ille med regn og storm som førte til strømsvikt i deler av San Francisco og trøbbel med flytrafikken. Det var første gang siden 1896 (ja, attenhundre og nittiseks) at byen i det hele tatt har opplevd regn 1. september! Mer enn en antydet at der var ”makter og myndigheter” som var skaket av den intense bønneoffensiven.

I bilen har vi med oss Eduardo Lorenzo fra Argentina. Jeg vet ikke hvordan han gjorde det, jeg verken så eller hørte noe ekstra, men det var tydelig at han gjorde noe i likhet med det Jesus gjorde da ”han truet vinden”. Kanskje var der noen tusen andre som ba om bedre vær på samme tid? Resultatet skulle i alle tilfeller komme til å bli en strålende dag i en vakker by.

Vårt mål i første omgang var kirkehuset til Community Asssembly of God. Vi skulle være med å betjene noen av forbederne i et av de åtte distriktene byen var oppdelt i – et for hvert fylke i the Bay utenom San Francisco. Før de første kom for å begynne bønnemarsjen sin, var kart og annet materiell fordelt på de mangfoldige rutene som skulle dekkes. Så kom de, fikk sine instrukser, ble bedt for og sendt ut. Det samme gjentok seg en rekke steder utover storbyen.

”Bønner – for alle mennesker”

Lørdag 2. september – middag: Målet: Å be for og velsigne alle hushold i byen – ett for ett, henge en hilsen på døren, dele ut små grønne lapper med innbydelser til et ”bønnemarked” til de mennesker en traff langs gatene.

Var det mulig? Byen har 356 000 hjem. – Om vi skulle nå halvdelen av hjemmene, vil det være et under, sa pastoren i Community til oss.

Så gikk de ut, to og tre i hvert team, omtrent 1 800 team ble det. Selvsagt stemte ikke alt i det enorme opplegget. Men rapportene etterpå viser at i løpet av tre timer ble omtrent åtti prosent av hjemmene i San Francisco bedt for.

Her er litt av instruksene:
Hva skal vi si –
– til dem som spør hva dere gjør:
”Vi ber om Guds velsignelse i Jesu navn for alle i San Francisco. Er der noe vi kan be om for deg?”

– til dem som spør hvem dere er:
”Vi er bare noen få av de kristne fra mange av menighetene i the Bay, og i dag er vi sammen for å be for alle deler av San Francisco.”

– til dem som er åpne for tilbudet deres om å be for dem:
”Kanskje du er oppe i en situasjon som det ikke finnes menneskelig utvei på. Vi er mer enn glade for å be sammen med deg for dine konkrete behov. Hvordan vil du vi skal be for deg?”

Bønn for alle behov

Lørdag 2. september – ettermiddag: ”Trenger du et under? Gi Gud en sjanse. Kom til Civic Center Plaza med en gang!” sto det på de små grønne lappene folk langs fortauene fikk av forbønnsteamene. Det vrimlet av folk over hele parken da vi kom frem til det som er selve hjertet av San Francisco. Strålende sol gjorde det innbydende å slå seg ned på plenene. Sang, musikk, dans dannet rammen rundt bønnemarkedet.

Det gikk an å kjøpe seg mat og drikke. Mange av de hjemløse, og de er der en god del av også i San Francisco, fikk maten gratis, ikke bare for måltidet i parken, men også innpakket til neste måltid. Folkene som betjente grill og matbord, fortalte etterpå med undring i øyene at det aldri så ut til at maten skulle ta slutt. De påsto at de hadde servert langt mer enn de hadde kjøpt inn.

”Trenger du et under?” var spørsmålet på innbydelsene. Langs en av parkgangene var det reist en serie med baldakiner – med fritt valg – trenger du frelse – så er der en stasjon for det, trenger du helbredelse – så er der en plass å få forbønn for det, befrielse – neste, familieproblemer – neste igjen, arbeidsledig, deprimert – i alt ni stasjoner.

Alle stasjonene var betjent – og alle var besøkt. Vi fikk høre rapporter både om mennesker som ga seg over til Gud og om mer enn et førtitalls helbredelser.

”Takk, Jesus!” sa borgermester Brown

Lørdag 2. september – kveld: – I dag har vi hatt det privilegium å gå og be gjennom byens gater, ikke for å proselyttere, ikke for å si: ”Vend om eller brenn!”, men bare for å velsigne og by fred. Det var de første ordene i Ed Silvosos hilsen til deltakerne på det store avslutningsmøte i Bill Graham Auditorium like ved Civic Center Plaza. Han kunne rapportere at mer enn 280 000 hjem ble velsignet i løpet av dagen.

Silvoso fortsatte med å fortelle at om noen minutter skulle borgermester Willy Brown jr. komme til møtet for å lese en offentlig proklamasjon om at han erklærte uken for Light the Bay-uken for San Francisco by. Men før Brown kom, var det noe annet som skulle skje. Pastorene hadde blitt enige om å gjøre noe de aldri hadde gjort før. De ville ta opp et offer, ikke til menighetene, men til byen – penger borgermesteren kunne bruke til hjelp for kvinner og barn som er rammet av AIDS. Førstedelen var samlet inn på konferansen. Nå fikk hele forsamlingen være med.

Så kom borgermesteren. Han ble hilst velkommen av Silvoso og en applauderende forsamling. Silvoso ba alle som ikke var fra San Francisco gi tegn, og sa til Brown: ”Alle disse er kommet med én hensikt – å velsigne San Francisco!” Pastor Dick Bernal ba byen om tilgivelse for alle de gangene de kristne rundt the Bay hadde kommet til byen med gale motiver og i misforstått iver. – Vi lover at vi aldri mer skal komme til byen, hvis vi ikke kan komme i kjærlighet!

65 000 dollars til San Francisco

Så ble sjekken på 65 000 amerikanske dollars til de nødlidende i byen overrakt borgermesteren. Han ble åpenbart fullstendig overveldet. – Thank you, Jesus! var de første ordene som kom fra borgermesteren som er kjent som en av landets mest liberale politikere.

– Takk, Jesus! Dette var uventet, begynte Brown. Han fortalte at han kom rett fra en stor konferanse i rådhuset og skulle bare stikke innom ”for en rask infusjon av bønn for meg selv”. – Og hva har jeg fått? Et høyst generøst økonomisk bidrag som der er behov for til hjelp for kvinner og barn som er offer for den fryktelige sykdommen HIV. Jeg tar imot dette med stor glede. Denne sjekken er meget verdifull. Men det dere har gjort med deres bønner for byen, er av enda større verdi.

Borgermesteren fortsatte med å fortelle om sin undring over væromslaget. – Nå vet jeg hvorfor det skjedde, sa han til stor jubel fra forsamlingen. – Jeg vet det.

– Vi ønsker dere velkommen. Jeg skulle ønske dere kom tilbake hver uke. Jeg skulle ønske dere kom tilbake så ofte som dere har mulighet. De 780 000 innbyggerne trenger dere. De 780 000 innbyggerne ønsker dere velkommen. Og jeg erklærer dette som Light the Bay-uke i San Francisco!

– Dere ba med oss, for oss og på vegne av oss. Og jeg vet at bønnene deres vil bli besvart. Jeg vet at menneskers liv vil bli forandret. Jeg vet at jeg må si ”Takk, Fader!”, men dernest ”Takk, Guds barn!”
Trykt i Visjon nr. 10 2000

3. av 4 artikler om Light the Bay i San Francisco Bay 2000
Les også:
1.  Kristne overøser San Francisco Bay med velsignelse og bønn
2.  – Kom over og hjelp oss
4.  Vil dekke San Francisco Bay-området med kontinuerlig bønn

Tags: , ,

This entry was posted on onsdag, mai 27th, 2009 at 18:42 and is filed under Reportasjer/intervjuer. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment