27
mai

– Kom over og hjelp oss!

   Posted by: reidar   in Reportasjer/intervjuer

Pastorer i San Francisco med makedonsk kall til nabobyene

(2000)  Lørdag 2. september strømmet anslagsvis 4 000 kristne fra alle deler av San Francisco Bay-området til San Francisco for å be. Velsignelsesinvasjonen var ikke tilfeldig. Den var resultatet av et ”makedonsk” kall. Det igjen var et resultat av en omvendelse blant kristne ledere. For forholdet mellom de nittini byene rundt byen og selve verdensbyen har ikke alltid vært det beste. Det har vel hendt mer enn en gang at kristne rundt the Bay har talt og tenkt ille om San Francisco.

En rekke kristenledere i området dro til San Francisco. De knelte foran pastorer i storbyen og ba om tilgivelse og uttrykte at de fra nå av ville velsigne byen. Dermed var grunnlaget gitt for kallet.

Phil Busbey er baptistpastor i San Francisco. Han fikk anledning til å formidle kallet videre til deltakerne på konferansen i San Jose i dagene før invasjonen.

– Jeg vil at dere skal få del i en byrde for San Francisco. Skriften sier at vi skal bære hverandres byrder.

– Byen San Francisco har ikke generelt sett vært under menighetens velsignelse. Den har generelt vært under menighetens forbannelse. For mange ganger fra mange forskjellige prekestoler over hele nasjonen har det vært pekt på byen vår som et eksempel på det som utløser dom. Jeg vet ikke hvor mange ganger det er sagt: ”Bare se på den byen. Gud kommer til å slå den og la den gå under i havet.”

– Da vi skulle flytte til byen, fortsatte Busbey, – var der folk som spurte meg i det største alvor: ”Hvordan kan du ta barna dine til San Francisco?” Og jeg gikk til konen min og spurte: ”Hvordan kan vi ta barna våre til San Francisco?” Og vi gikk til Herren og sa: ”Hvorfor vil du at vi skal ta barna våre til San Francisco?” Herren svarte: ”Der er alt andre barn i San Francisco som trenger meg. Så du skal ta med dine barn og utløse den ressursen i byen. Du skal bli en velsignelse for byen. For jeg kan demonstrere gjennom dem at jeg kan bo i herlighet i hvilken som helst by på denne jordens overflate.”

– Jeg sa til Herren: ”Herre, hvis du elsker byen San Francisco, da kan du elske hvilken by det enn skal være.” Vi ber Gud utløse sin velsignelse for byen gjennom dere, sa pastor Busbey blant annet til deltakerne. Han sluttet med å si: – Vet dere at Gud elsker byer? Han begynte med en hage, men skal slutte med en by! Så kom og bli med meg til byen – for å velsigne den.
Trykt i Visjon nr. 10 2000

2. av 4 artikler om Light the Bay i San Francisco Bay 2000
Les også:
1.  Kristne overøser San Francisco Bay med velsignelse og bønn
3.  San Francisco invadert av velsignelseshær
4.  Vil dekke San Francisco Bay-området med kontinuerlig bønn

Tags: , ,

This entry was posted on onsdag, mai 27th, 2009 at 18:30 and is filed under Reportasjer/intervjuer. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a reply

Name (*)
Mail (will not be published) (*)
URI
Comment